Palvelukoti Härmässä

Yhteystiedot

Leporannan Palvelukoti on 20-paikkainen koti vanhuksille. Palvelukoti
tarjoaa kodinomaista hoitoa, johon kuuluvat terveyden- ja sairaanhoito,
ravinto, pyykkihuolto ja puhtaanapito sekä virkistystoiminta. 

Jokaiselle asukkaalle tehdään oma hoitosuunnitelma, jossa otetaan huomioon hänen yksilölliset tarpeensa. Leporannassa toteutetaan kuntouttavaa hoitotyötä, mikä tarkoittaa, että jokaisen omatoimisuutta tuetaan mahdollisimman pitkään.

Oma huone

Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, wc ja pesutila. Asukas on aina vuokrasuhteessa, joten hänen on mahdollisuus saada asumistukea.


Omakustannehintaan tai osin Kelan maksamana on mahdollista järjestää fysioterapeutin palveluita talon ulkopuolella tai kotikäynteinä.

Toiminallista tekemistä päivittäin

Päivittäisiin toimintoihin kuuluu asukkaiden hoidon lisäksi toiminnallinen tekeminen, johon kuuluvat toimintatuokiohetki ja ulkoilut. Ne suunnitellaan ja toteutetaan kuntouttavaa työotetta käyttäen sekä huomioiden asukkaiden mieltymyksiä ja toiveita. Toimintatuokioissa mm. jumpataan, keskustellaan ajankohtaisista asioista, askarrellaan ja luetaan kirjaa.


Leporannassa käy säännöllisesti myös kampaaja ja jalkahoitaja. Alahärmän kappeliseurakunta järjestää lisäksi hoivakodissamme säännöllisesti hartaustilaisuuden.

Lääkkeet haetaan apteekista ja reseptit uusitaan. Jokainen asukas maksaa itse lääkkeensä. Lääkkeiden maksussa suoraveloitus on helpoin tapa hoitaa maksuliikenne. Palvelukodin henkilökunta huolehtii lääkkeiden jaosta.

Geriatriapalvelut Leporannassa

Lääkäritalo Trinitas Oy:n geriatrit palvelevat asukkaitamme. Laadukkaita videoneuvotteluyhteyksiä käyttäen geriatrit konsultoivat palvelutalon sairaanhoitajaa säännöllisesti viikoittain. Äkillistä apua tarvittaessa erikoislääkärit ovat vain puhelinsoiton päässä – myös viikonloppuisin.


Tarvittaessa geriatrimme keskustelevat myös potilaan omaisten kanssa oikean hoidon ja yhteisymmärryksen varmistamiseksi.


Ota yhteyttä palvelukotiin ja kysy lisää toiminnastamme!